Lagt inn: okt 13, 2014
Kommentarer: 0
Trafikklysmetoden skal prøves ut

Det store etikkprosjektet har kommet halvveis. I hele vår har vi gjennomført etiske refleksjoner rundt utfordringer i hverdagen på eldresenteret. Ildsjelene fra alle avdelinger har blitt tryggere på å lede disse samtalene. Nå starter vi opp igjen annen hver mandag frra kl.14.15 til 15.00. På første samlingen vil ildsjelene prøve ut "Trafikklysmetoden". Rødt betyr uenig, og grønt enig så mye kan vi røpe...

4.oktober skal alle ledere på et eget etikkseminar sammen med alle de private insttusjonene som deltar i prosjektet. Hensikten er at de skal bli gode på å gjennkjenne det etiske dillemaet i hverdagen, og kunne lede en etisk refleksjon rundt det. 

Målet med denne satsingen er at vi skal bli mer bevisste, og ta riktige avgjørelser i utfordrende situasjoner. Prosjektet avsluttes våre 2013.

Les mer
Lagt inn: okt 13, 2014
Kommentarer: 0
Besøk av ildsjel fra bærekraftige liv på Landås

Ledere og stab fikk høre en entusiastisk Agnes Vevle Tvinnereim som fortalte om arbeidet til Bærekraftige liv på Landås. Tanken om at forandringer begynner i det små, og skal være motivert av ønsker om et bedre liv ble presentert for oss. Slettebakken menighets eldresenter har mange muligheter til å følge dette sporet videre. Vi har både egne hager der det allerede dyrkes bær til glede for beboerne, og eget kjøkken som tenker sesongmeny og utnyttelse av alle matvarer.

Kanskje kan vi starte med egen kompost? Kanskje skal vi se på mulighetene for å bestille mer kortreist mat? Kanskje skal vi låne ut arealer til dyrkning sånn at vi kan følge med på alt som vokser og gror? Mulighetene er mange og frøet er sådd!

Les mer