Kjøkkenet

De fleste institusjoner får i dag maten ferdig laget fra storkjøkken, og varmer den opp før bruk.

Vi har valgt å beholde våre kokker, og vårt produksjonskjøkken. Dette er et av våre tre satsingsområder, og kjøkkenet gir oss mange muligheter til å oppnå vår visjon om å skape gode opplevelser for beboerne.

Vi kan variere etter sesong, lyst, ønsker og behov. Både beboere og personalet kommer med innspill til menyen. Våre tre kokker lager sin egen smak på kjøttkakene.
Vi kan enkelt lage i stand både grillfest, rømmegrøt med pårørende, julebord osv.
Det å ha fagfolk på huset er også en fordel i forhold til sammensetning av måltidene, og utnytting av ressursene.
Maten er viktig i forhold til å skape miljø og atmosfære!Måltidene er viktige

Måltidene er viktige for våre beboere. Både ernæringsmessig og som en sosial opplevelse og aktivitet. Vi vektlegger at maten skal være fristende, og at måltidet skal ha ro og gi plass til samtale og samvær.

I 2005 moderniserte vi dagsrytmen på hele institusjonen. Dette gjorde vi for å få bedre plass til miljøarbeid på formiddag, og lage en mer "normal dagsrytme" for beboerne våre. Fortsatt er vi ganske alene om dette, men vi opplever at det er en forbedring av hverdagen i vår insitusjon.

Fleksifrokost betyr at beboerne kan spise frokost når de er klar for det. Alle avdeliner har en frokostvert som tar i mot på kjøkkenet etterhvert som beboerne kommer dit for å spise sin frokost.

Lunsjen består av et lett måltid etter formiddagens aktiviter. Det kan være en suppe, frukt, brødmat eller noe som er laget i forbindelse med miljøarbeidet. De som hviler på formiddagen gjør det ofte etter lunsjen.

Middagen serveres på personalets ettermiddagsskift. Den blir etterfulgt av kaffe på stuene, og gir et utgangspunkt for samvær.

Kveldsmaten varierer på de ulike avdelingene, også avhengig av hvem som bor der. Noen samles rundt bordet, mens andre får kveldsmaten på eget rom eller i stuen.

Beboerne i boligene våre, besøkende og pårørende kan bestille middag fra vårt kjøkken. Kjøkkenet må kontaktes før klokken 12 slik at de kan beregne nok mat.