Nyheter

Vi er friskmeldt!

Vi mistet en beboer i dette smitteutbruddet, og det er en stor sorg for oss.

Godt nytt år!

Godt nytt år til alle våre beboere, pårørende, samarbeidspartnere og frivillige

Nå trenger sørbygget en oppgradering

Fem år med fokus på nordbygget har vært stusselig for de tre avdelingene i sør. Styret har bedt om en plan for hva som må gjøres for at hele huset skal fremstå like fint! Planen skal være ferdig i mars, men vi starter allerede med å pusse opp personalrommene.

Hvem får åpne kalenderen i dag?

På syv avdelinger er det stor spenning knyttet til de flotte julekalenderne. Både beboere og ansatte kan være den heldige. De fleste dagene har noe godt på lur...

Juleforberedelser ute og inne

Seks juletrær er på plass, og lyser opp i hagene våre. Det bakes og pyntes, og legges planer for julen. Vi kommer i mål også i år!

Kafe kroken er en suksess hver onsdag

God stemning, flotte kaker og blide fjes rundt bordene. Mange benytter anledningen til et lite kafebesøk om onsdagen. Både beboere, pårørende og ansatte koser seg og treffes på tvers av avdelingene. Noen ganger blir det trangt, men det gjør ingen ting!

Nå rydder vi opp utenfor

Arbeidene har satt sine spor overalt, og vi har ikke kunnet vedlikeholde uteområdene våre. Nå hjelper Tommys hage oss med å få ryddet opp, få på plass murene igjen og skifte ut ødelagte gjerder. Det skal bli godt å få det fint rundt oss igjen!

Fem høner var fire haner

Så viste det seg at her var det fire haner og en høne. Det kunne bli i overkant mente ekspertene, og dermed måtte tre flotte haner flytte ut. Nå har vi et flott par som koser seg alene i hønsegården. Planen er å få vi tak i noen verpeklare høner etter hvert. Vi vil jo gjerne ha egg!

Kafe Kroken åpen hver onsdag kl.11 til 13

Første dagen forsvant 24 Napoleons kaker på en blunk. Vaffeljernet gikk varmt og alle bord var opptatt. Frivillige står for servering og gjør det med smil og latter.

Åpent Hus

Da er det åpent hus for beboere, pårørende og ansatte

Åpningsfest 04.04.19

Torsdag ønsker vi velkommen til høytidelig åpningsfest for vårt nye tilbud på SME. En snart 5 års lang prosess er over. Vårt fremtidige tilbud med 72 langtidsplasser i sykehjem er ferdig.

Strikkedilla

På Tveitelunden klirrer strikkepinnene, og tovede sitteunderlag produserer for salg. Spøteklubben har virksomme samlinger, og humøret er det heller ikke noe å si på. På Åpnet Hus dagen 05.04.19 kan du få kjøpe gode sitteunderlag til sommerens utesesong.

Nå faller mange brikker på plass

Hønsene har flyttet tilbake, fasadene er skiftet og gartneren planter. Nå begynner det å se fint ut rundt oss. Det er godt å bli ferdig med arbeider både inne og ute. Etter et halvt års prøvedrift er det fortsatt en del ting som ikke fungerer, men også mange ting som omsider faller på plass.

Nyansatt teknisk driftsleder fra 01.06.19

Mange ville bli driftsleder hos oss. Tommy Skjelvik ble vårt valg. Han har erfaring fra sykehusdrift, og gleder seg til å komme tilbake til helsesektoren. I dag er ha avdelingsleder på Karstein Moholt på Askøy. Det blir en stor overgang fra pumpeservice til en mangfoldig hverdag hos oss!

Åpningsfest blir 5.april 2019

Vi har prøvedrift frem til 1.april. Da håper vi det meste fungerer som det skal. Rebecca Ljosland skal foreta den offisielle åpningen av "NYE SME". Både gjester, beboere og ansatte skal delta på festen.

Utsmykkingsplan er laget. Det blir både nytt og gammelt.

Alle avdelinger får en Mimrevegg som skal vekke gode minner, og kunne brukes for å sette i gang samtaler og refleksjoner. På Tveitestranden har vi allerede montert en vegg med gamle broderier, og den er elsket av flere beboere som også selv har vært ivrige med nål og tråd. Både den gamle snekkerbenken og en flott komfyr skal få komme til sin rett igjen.

Ikke alt virker som det skal med en gang....

Unge ansatte tar ansvar, og trykker på de rette knappene. Noen ganger hjelper det, og andre ganger må vi tilkalle leverandører som også må setet seg inn i nye beboeralarmer, dagslysbelysning og nettverk som ikke samarbeider. Med en stor porsjon tålmodighet kommer vi i mål til slutt!

Endelig "Ettermiddagskaffe" igjen på Hjerterommet

Nå er alle tilbake på Slettebakken og vi har ryddet plass for disse hyggelige stundene igjen. Godt naboskap skaper trivsel, og her var det som vanlig godt humør og mange takknemlige leietakere. Det har vært stor utskiftning i leilighetene våre de to siste årene, og da blir disse samlingene enda viktigere slik at nye kan finne seg til rette på Slettebakken.

Mandag 15.10.18 åpner Tveitestranden igjen

De første beboerne flytter inn mandag og så trapper vi opp i løpet av to uker. her er alle beboerne nye for de ansatte og for hverandre. Da er det viktig å ta seg litt tid til å bli kjent.

Takk til alle pårørende som har hjulpet til

Det var god stemning på Hjerterommet helgen før flytting. Der hadde flytekoordinator Marianne laget is stand med mat og kaffe for de som hjalp til. Mange syntes det var blitt veldig fint i de nye avdelingene. Ansatte som jobbet i helgen var takknemlig og rørt over skryt og innsats fra pårørende.

Vi jobber frem mot "nyåpning" 01.10.18

Det blir mye som skal bestilles, monteres, planlegges og gjennomføres på slutten av et så stort prosjekt. Hver mandag samles nå ledere og stab for å gå gjennom alle de 16 ansvarsområdene som er definert. Vi har kontroll, og tror vi skal komme i mål 01.10.18. Da flytter beboerne fra Tveitestranden til Tveitetoppen, og beboerne fra Kong Oscarsgate kommer hjem til Slettebakken. Så skal vi ta i mot nye beboere på våre ledige plasser. Vi gleder oss til å starte opp vårt nye tilbud!

Ny skjermet sansehage tar form

Vi har fått med i vårt omleggingsprosjekt at avdeling Tveitestranden har fått bygget et nytt rom, og får en sansehage utenfor. Avdelingen skal gjøres om til en skjermet enhet for personer med demens etter 01.10.18. Hagen kommer til å blir så flott!

Nytt og flott kjøkken

Vi satser stort på å videreføre og utvikle egen matproduksjon. Bergen kommune har gitt grønt lys for bruke midler på å prøve ut et nytt system som kalle Frisk Mat. Systemet består av ny teknologi for å varme opp maten etter produksjon og nedkjøling. Den blir lagt opp på tallerken av kokkene, og merkes med beboers identitet. her skal hver tallerken ta hensyn til dagsform og ønsker. Tett kontakt mellom kjøkken og avdelinger er derfor en forutsetning for et vellykket resultat. Kjøkkenet har også fått utstyr slik at vi kan bake brødet selv, og formstøpe moset mat. Vi tar mål av oss å gi det beste mattilbud på institusjon i Bergen!